Home

United Kingdom icon

NIEUWS : Tuin en kwekerij zijn gedurende de zomer geopend op vrijdag en zaterdag van 10-17 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag bent u welkom op afspraak.


Koplogo PerkBamboe  PerkGroen met adres contactinfo

Specialist in bamboes, grassen en exoten: verkoop, ontwerp en toepassing

In de jaren '80 is Johan van der Perk (kweker / tuin- & landschapsarchitect) begonnen met het verzamelen en uitplanten van de eerste bamboes en siergrassen. Intussen zijn we door het samenspel van ontwerpen en kweken een toonaangevende plek geworden waar men terecht kan voor enkele planten en een goed advies voor uw tuin tot een compleet plan van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Vanuit deze expertise zijn we betrokken bij projecten in binnen- en buitenland. Op deze site vind u uitleg bij onze soorten en informatie over de ontwerp- en advieswerkzaamheden bij tuin- en landschapsprojecten. We verwelkomen u graag op een van onze openingsdagen voor een vrijblijvend bezoek aan onze kwekerij en showtuin.

 

KWEKERIJ & VERKOOP
Wij kweken de beste soorten bamboe, siergrassen en exoten (bladplanten, gembers, palmen etc) voor het Noord-Europese klimaat. Wij leveren aan particulieren (verkoopdagen vr + za in het groeiseizoen), hoveniersbedrijven, projecten, overheden in binnen- en buitenland. Op basis van onze praktijkervaring wordt gericht advies te geven voor uw situatie. In onze verkoopvoorraad staan honderden planten klaar om uit te zoeken en direct mee te nemen. We leveren vitale planten die op ambachtelijke, ecologische wijze zijn vermeerderd van de originele moederplanten en buiten opgekweekt in diverse maten.

U kunt bij uw bezoek aan de kwekerij in onze plantenwinkel direct uitzoeken. De beschikbare soorten wisselen gedurende het seizoen in potmaat, plantmaat en prijs. Bestellingen ontvangen wij bij voorkeur per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij leveren planten af kwekerij. Verzenden is mogelijk in overleg, maar bij voorkeur nadat u de planten heeft uitgezocht op de kwekerij. Meer info over verkoop en bestellingen via deze link.

 

SHOWTUIN
Bij de kwekerij is een grote, parkachtige tuin aangelegd met een unieke collectie bamboes, grassen en exoten uit winterkoude gebieden van over de hele wereld in een natuurlijke sfeer. In de jaren ‘80 zijn we begonnen met het verzamelen, uitplanten en testen van talloze soorten bamboes, siergrassen, siergembers, bladplanten etc. De tuin is door haar compositie en leeftijd voor veel bezoekers een inspirerende plek. We laten zien wat mogelijk voor uw tuin, park of project. De plantvakken zijn zo aangelegd dat de plantcomposities vertaalbaar zijn naar uw situatie. Ook zijn er verschillende bamboehagen aanwezig.

 

ONTWERP & ADVIES
Als Wagenings tuin- en landschapsarchitect ontwerpt Johan van der Perk tuinen, parken en groenprojecten waarbij bamboe en siergrassen en aanvullende structuurplanten een belangrijke rol spelen. Opdrachtgevers zijn particuliere tuinbezitters, (semi) overheid, bedrijven, architecten, recreatieparken, wellness centers, restaurants en hotels, dierentuinen en resorts in binnen- buitenland. Zie het portfolio om een indruk te krijgen van onze ontwerpstijl.

 

AANLEG & ONDERHOUD
Wij hebben de kennis en ervaring in huis om bamboe- en grassentuinen vakkundig aan te leggen en te onderhouden. Dit varieert van het plaatsen van wortelbegrenzers, aanbrengen van bodemverbetering tot inplant van bamboehagen, borders en daktuinen. Ook kunt u na de aanleg jaarlijks onderhoud met onze hovenier afspreken waarbij de plantkwaliteit en wortelsituatie bijgehouden en gecontroleerd wordt.

 


Praktische informatie

U bent welkom voor een bezoek aan de kwekerij om zo tot een verantwoorde keuze te komen voor uw tuin. Op vrijdag en zaterdag van 10 - 17 uur in het seizoen (medio maart - november) is onze kwekerij en voorbeeldtuin (1,5 hectare) met honderden wintergroene bamboes , grasachtigen en exoten vrijblijvend te bezoeken. In de tuin treft u volgroeide vegetatie aan in een parkachtig landschap. Laat u inspireren en adviseren bij de keuze van uw beplanting. U kunt ter plekke planten uitzoeken en meenemen, uiteraard nadat u eerst advies hebt gekregen.

 

Locatie

Onze tuin en kwekerij is centraal gelegen in midden Nederland, tussen Utrecht en 's Hertogenbosch, in het westelijke puntje van Gelderland; de West Betuwe in het Lingedorpje Beesd. We zijn zowel uitstekend bereikbaar per auto vanaf de snelweg A2, afslag 14 als per trein (10 minuten te voet vanaf Station Beesd, op de Linge-Merwedelijn Geldermalsen - Dordrecht). Nabij de kwekerij ligt landgoed Marienwaerdt en recreatiepark Het Betuwestrand. In het dorp kunt u terecht op het terras van Uitspanning De Notenboom.

 

Doorzoek onze website

Perk Bamboe Kwekerij

Bezoek:
Meinte 10, 4153 XE Beesd (Gld)
Auto: A2, afslag 14
Trein: Geldermalsen-Dordt, station Beesd, 10 min. lopen

Contact:
T +31 (0) 6 125 299 74
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden kwekerij:
medio maart - medio november
vrijdag en zaterdag 10-17 uur
di-wo-do op afspraak tussen 10-17 uur

logo youtubelogo facebook1